1 yemek kaşığı dolusu ince bulgur
1 y.k.dolusu yarmagöce
2 y.k.dolusu un
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
bol kimyon ve nane 1 orta boy patates
1 orta boy soğan
acı hoşlananlar için pulbiber
1 kase sarımsaklı yoğurt
Çorba tencerenizi 4’de 3’ü dolacak kadar suyla doldurup kaynamaya bırakın bu arada sol kısımda yazan malzemeleri bir kabın içine koyup yarım çay kadehi suyla yoğurun.Unu ve suyu vaziyete göre ayarlayın. Çünkü hamur elinize yapışmamalı çok da katı olmamalı. Elde ettiğiniz hamurdan küçük bezeler koparın. Kopardığınız bezeleri avcunuzun içinde rulo haline getirin.Yani uzatın. Sonra nohut tanesi büyüklüğünde parçalar koparıp parmağınızla avucunuzda bastırıp yassı hale getirin. Dibi unlanmış tabağa yuvarladığınız küçük hamur parçalarını kaynamakta olan suyun içine atın. Hepsi bitene kadar beklemeyin ki yapışmasın.Onlar kaynarken küçük bir tavada küçük doğradığınız soğanı ve patatesi kavurun.içine renk verecek kadar salça koyun. Azıcık tuz ekleyin ve yavaşça tencereye ekleyin.15 dak sonra çorbanız hazırdır.