500 gr ufak şalgam
Tuz
25 gr margarin veya tereyağı
1 ufak soğan, iyice rendelenmiş
2 çay kaşığı köri
600 ml tavuk suyu
1 çay kaşığı şeker
Yarım limonun suyu
Taze öğütülmüş karabiber
150 ml krema
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz Süslemek için
Şalgamları tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp, süzün.
Bir tencerede margarini eritip, soğanla beraber şalgamları ilave edin. Tencerenin kapağım kapatıp, ağır ateşte 5 dak. pişirin. Arada sırada tencereyi, sebzelerin birbirine yapışmaması için, sallayın.
Köriyi ve tavuk suyunu ilave edin. Şekeri ve limon su-*» yunu katıp, tuz ve biberini ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin.
Şalgamları bir süzgeçten ezerek geçirin veya soğuttuktan sonra blendar’da püre haline getirin.
Şalgam püresini tekerrür tencereye aktarıp iyice ısıtın. Kaselere koyduktan sonra herbirine kremayı ilave edip karıştırın ve maydanozla süsleyin.
Anekdot: Köri’nin tadım daha güçlü istiyorsanız, 3-4 çay kaşığı kullanabilirsiniz.