Nuh ’un Ankara Makarnası Kuskus
1 Kilogram Orta Boy Domates
1 Adet Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Lt Kaynamış Su
1 Fincan Lor Peyniri
1 Çorba Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Tarifimize 6 adet domatesimizi 8 parçaya ayrılarak başlıyoruz.
Yağlı kağıtla kapladığımız borcamımıza domatesleri yerleştiriyoruz.
Domateslerimizin üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ilave ediyoruz.
Domateslerimizi fırınımıza alıyoruz ve 180 derecede takribî 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Soğanımızı ve sarımsağımızı minik parçalar halinde doğruyoruz.
Tenceremizin altını açarak 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
Yağımız ısınınca soğan ve sarımsağı tencereye ilave edip soteliyoruz.
Kızaran domateslerimizi fırından çıkarıyoruz.
Sotelenen soğan ve sarımsağımızın üzerine unumuza ilave ediyoruz ve unun ham kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Üzerine domateslerimizi ve salçamızı ekliyoruz.
Tenceremize azıcık su ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar takribî 1 dakika blendırda sürüklüyoruz.
Suyumuzun kalanını da çorbamıza ilave ederek kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Takribî bir çorba kaşığı kuskus ilave ediyoruz ve 1 dakika kadar pişiriyoruz.
Şayet kıvamı yoğunlaştıysa damak tadınıza göre su ilave edebilirsiniz.
Çorbamıza tuz ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz.
Çorbamızı lor peyniri ve fesleğen ile servis edebilirsiniz.