Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Kırmızı Biber Çorbası


3 tane kocaman kırmızı biber
1 koli kremalı tavuk çorbası
1 tavuk bulyon
2 su kadehi süt
1 su kadehi su,
1 kutu krema takribî 200 gr
Kaşarpeyniri rendesi
Tabasco
Tuz
Karabiber

Kremalı tavuk çorbası 2 kadeh süt ve 1 kadeh su ve bulyon ilavesi ile, klasik pişilir.Çorba azıcık koyu yapılır. İstenilen miktarda tabasco ilave edilir,tuz ayarı yapılır. Bir kenara vazgeçilir. Kırmızı biberler iyice haşlanır, daha sonra suyu süzülüp, bir naylon torbaya konur, ağzı kapatılır. Bir müddet bekletildikten sonra açılır böylece kabukları çok daha seri ceddilir. Kabukları atanan ve iyice süzülen biberler blenderda çırpılır, kremanın hepsi ilave edilir bir daha çırpılır. Koyuca pembemsi bir kıvam elde edilir. Kremalı biberli karışım çorbaya ilave edilir, çorba karıştıralarak bir taşım daha kaynatılıp, kapatılır. Tabaklara rendelenmiş kaşar peynir konup, çorba üzerine sonra konur. Tabaklar en son kocaman çekilmiş karabiberle süslenir ve servis yapılır.