Ulusal Eğitim Bakanlığı
Mesleksel Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
½ kg mısır yarması veya unu
½ su kadehi kuru fasulye
250 g kuşbaşı kemikli et
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Kuru fasulye bir gece evvelden nemlendirilir.
Ayrı bir tencerede kemikli et suyla beraber pişmeye vazgeçilir.
Et yumuşayınca üzerine mısır yarması ve fasulye ilave edilir.
Kesintisiz karıştırmak suretiyle kaynaması sağlanır.
Hepsi beraber yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Suyu sürükledikçe gerek olursa sıcak su ilavesi yapılır.
Ateşten almaya yakın tuzu ve biberi ilave edilir.
Anekdot: Bulgur çorbası gibi de yapılır. Ancak bulgur yerine kırılmış mısır kullanılır. Bazı yörelerde süzme yoğurtla yapılan biçimi ayranlı çorba olarak adlandırılır. Kırılmış mısırla ve ayranla hazırlanmış olan çeşidi, Karadeniz ’in bazı yörelerinde “korkota çorbası” olarak adlandırılmaktadır. Kırılmış mısıra korkota denir.