Yasemin Dikmetaş
200 gr. yağsız kıyma
1 adet soğan
1 çay kadehi haşlanmış nohut
2/3 çay kadehi haşlanmış yeşil mer<
1 çay kadehi su eriştesi yoksa makarna
7 – 8 su kadehi su veya et suyu
2 çorba kaşığı margarin ve tereyağı
1 çorba kaşığı un
5 – 6 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Ahlakı için:
1 kâseyoğurt
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
Kıyma; tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ilâve edilerek yoğrulur. Fındık büyüklüğunde köfteler hazırlanır ve una bulanır. Ufak ufak doğranmış soğan, salçayla beraber yağ ilâve edilmiş orta boy bir tencerede kavrulur. Ardından köfteler de ilave edilerek sote edilir.
İçine 7 su kadehi kaynar su, haşlanmış nohut, haşlanmış mercimek ve erişte ilâve edilerek 20 dakika pişirilir.
Hazırlanan çorbanın içine yoğurt, yumurta ve unun çırpılmasıyla elde edilen terbiye ilâve edilir. Tuzu ayarlanır.
1 çorba kaşığı tereyağı tavada eritilir. Kırmızıbiber ve nane ilave edilen yağ, çorbanın üzerine dolaştırılarak servis yapılır.
Murtağa
Murtağa görsel