MALZEMELER
1/2 kilogram. kuzu kol
2 litre su 10 su kadehi su
4 tane acı kuru kırmızı sivri biber
2 çorba kaşığı tepeleme un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
YAPILIŞ TARİFİ
Kuzu kolu, 10 kadeh su ile tuzu ilave ederek, bir taşım kaynattıktan sonra 1.5 saat vakitle kısık ateşte pişir. Ayrı bir tencerede unu tereyağı ile pembeleştir, salçasını da ilave et, bir iki dakika çevir, bir kenara al.
Haşladığın kuzu kolun suyunu süzekten geçir, kavurduğun unlu sosun üzerine yavaş yavaş tel ile çırparak topak topak olmayacak biçimde yedir.
Kuzu etlerini küp biçiminde doğra ve karışıma ilave et. Kuru acı biberleri içine at, harlı ateşte 2 dakika vakitle kaynattıktan sonra 45 dakika olabildiğince kısık ateşte pişir.