Kuzu Güveç

Kuzu Güveç


1 kilo kuzu eti, kol küreğinden nasihat olunur
1 büyük soğan
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin yağı
1 demet maydanoz
1/2 patates
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı salça
2 çay kaşığı karabiber
4 orta boy domates
1 demet sarımsak
2 adet deme yaprağı
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 kadeh su

Kuzu eti, 5-6 parçaya parçalanır, yıkanır ve bir kaba konulur. Üzerine tuz ve karabiber serpilir. Soğan ve sarımsak ayıklanıp yıkandıktan sonra uzunca kesilir. Patatesler ceddilir ve fındık büyüklüğünde kesilip etin üzerine ilave edilirler. Barbarca kıyılan maydanoz, dereotu, domatesler de etin üzerine hoşça tanzim edilir. En üstüne de yağ konulur. Yarım kadeh kadar su ilave edilir. Yağlı kâğıt ile kapatılır ve fırında tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilmeye vazgeçilir.