Kuzu Kapama

Kuzu Kapama


800 gr kuzu kolu 200’er gr’lık 4 parçaya ayrılınmış
2 su kadehi et suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
12 arpacık soğanı kabukları ceddilmiş
2 çorba kaşığı dereotu kıyılmış

Orta boy bir tencereye, etleri ve etlerin üstünü örtecek kadar su koyup, harlı ateşte kaynatınız. Su kaynar kaynamaz tencereyi ateşten alıp, etleri bir kevgire aktararak üstünden soğuk su geçiriniz.
Etlerin haşlandığı tencereye soğuk suda yıkanmış etleri, 2 su kadehi et suyunu, tuz, biber ve arpacık soğanlarını koyup, tencerenin ağzı kapalı olarak 1 saat orta ateşte pişiriniz. Tencerenin kapağını açıp dereotunu serpiniz. Tencerenin kapağını kapayıp 15-20 dakika daha pişirerek, tencereyi ateşten alınız.
Yemeği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp servis ediniz.


Süt Kuzu Kapama