Hazırlanışı ve Malzemeleri:
1 adet bayat lavaş ekmeği
1 su kadehi bakla
2 adet soğan
2 adet kesme şeker
1/2 çay kadehi akışkan yağ
3 dal taze soğan, maydanoz, dereotu
1 kase yoğurt
1 tutam kişniş, karabiber, zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam kimyon, reyhan, nane
Lavaş ekmeğini 3×3 kesip servis tabağına yerleştirin. Baharatları, 1 çorba kaşığı akışkan yağ ile karıştırıp üstüne dökün. Geceden nemlendiğiniz baklayı yumuşayana kadar haşlayın. Çatalla ezin. Soğanı piyazlık doğrayıp tencerede soteleyerek üzerine baklayı koyup birlikte pişirin. Karıştırma kabına maydanoz, taze soğan, dereotunu ince ince doğrayarak baklayı ilave edin. Servis tabağındaki ekmeklerin üzerine yoğurdu yayın. Üstüne baklayı biçimli koyup servis yapın.