1 kilogram ağırlığında levrek balığı
1 adet minik patates
1 adet minik havuç
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
2 baş soğan
1 çorba kaşığı yağ
1 fincan sirke
4-5 diş sarımsak
2 adet yumurta
Yarım limonun suyu
Bir tencereye arınılmış levrek parçalarını, ceddilmiş bir tam soğanı, bir kaşık sirkeyi ve bir kaç dal maydanozu koyun üzerlerine çıkacak kadar su ilave edip,etler kılçıklardan bölene dek haşlayın.
Soğuduğunda , suyu bir süzerek bir kaba boşaltın. Sonra balığın etlerini, minik minik dağılıp, tekerrür suyunun içine vazgeçin.
Öteki bir tencereye, bir çorba kaşığı yağı, minik doğranmış soğanı, küp biçiminde doğranmış havucu ve patatesi koyup kavurun. Üzerine ayırdığınız balık suyunu ve balık etlerini ilâve edin.
Kaynamaya başlayınca, bir kasede, bir dolu kaşık unu suyla bulamaç yapın ve kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş karıştırarak, katın.10-12 dakika daha kaynattıktan sonra, iki yumurta sansı ve limon suyunu iyice çırparak sulandırıp, çorbaya yavaş yavaş ilâve edin ve altını kapatın. Üzerine karabiber, yeni bahar, kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.