Malzemeler:
200 gr. kuru barbunya
1 adet soğan
2 diş sarımsak ikiye ayrılınmış
Kıyılmış maydanoz
1 kerevizin sap kısmı
Zeytinyağı
1 adet jambon
Tuz, karabiber
150 gr. yüksük makarna
Taze rendelenmiş parmesan peyniri
Yapılışı:
İnce doğranmış soğan, sarımsak, maydanoz ve kerevizi geniş bir tencerede zeytinyağı ile renk değiştirinceye kadar pişirin. Barbunyanın suyunu süzüp tencereye ilave edin. 1 dk. pişirin. Tencereye su doldurun ve jambonu ilave edin. Ara gizeme karıştırarak ve gerekirse su ilave ederek 4-5 saat pişirin. Pişmesine yakın yarım su kadehi zevtlnyağı ilave edin. Fasulyeler pişince jambonu çıkatrın ve 1/3 unu ayırın. Geri kalanını blenderda ezin ve ezilmeyen kabukları ayıklayıp tekerrür tencereye alın. Tuzunu biberini ayarladıktan sonra makarnayı ilave edin. Makarnalar yumuşayana dek pişirin Ardından ateşi kapatın ve kapağı kapalı olarak 10 dk. bekletin Kaselere aldıktan sonra üzerine birkaç damla zeytinyağı dökün ve rendelenmiş parmesan peyniri serpin.
Spagettili Çorba