POTAGE MARIAGE
8 karakter MALZEME :
1/2 koyun boynu
10 su kadehi koyunun boynunun piştikten sonraki suyu 2 litre
2 kahve fincanı un
1/2 kadeh et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kadeh süt
2 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı biber
YAPILIŞI :
Koyunun boynunu bir tencereye koyup üzerine üç litre soğuk su, bir ufak soğan, bir ufak kereviz yaprağı, bir ufak havuç koyup süratli ateşe koyunuz
Kaynayacağına yakın üzerine bir araya gelecek köpükleri bir kevgirle alıp atınız
Orta ateşte hakimiyet ederek iki saat veya daha fazla pişirip boynu bir tabağa çıkarınız
Suyunu bir tencereye süzdürünüz
On su kadehi iki litre olmalıdır; suyu tekerrür ateşe koyunuz
Ufak bir kapta unla yarım kadeh et suyunu iyice karıştırınız
Kaynamakta olan çorbaya yediriniz
Sonra tuzunu ilâve edip ağır ağır kaynatarak onbeş dakika daha pişiriniz
Tabaktaki boyun etini arınıp çeper gibi doğrayınız
Çorbaya ilâve ediniz ve ateşten alınız
Süt ile yumurta sarısını ufak bir kapta karıştırarak çorbaya yedirip servis ediniz
Tereyağını kırmızı biberle kızartıp tabaklardaki çorbanın içerisine taksim ediniz.