Yarım kilo soğan
1 su kadehi süt
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
3 çorba kaşığı un
6 su kadehi su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
1- Soğanlar ceddilip doğratur ve çok kısık ateşte kendi suyuyla pişmeye vazgeçilir.
2- Soğanlar yumuşayınca yağ ve un ilave edilip, kavrulur. Süt ve su ilave edilir ve karıştırılarak pişirilir.
3- Daha sonra maydanoz ve dereotu, iyice yıkanıp doğranır.
4- Pişmesine yakın çorbaya kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave edilir. Bir zaman daha pişkıce ateşten alınır.
5- Mikserle çırpılıp çorba pürüzsüz hale getirilir blenderle daha kolay oiur veya süzgeçten geçirilir. Tutkuya göre kızarmış ekmek dağılın katılıp servise sunulur.
Anekdot: Soğan çorbası bol C vitamini kapsayan lezzedi bir çorbadır.