350 GR. KUŞBAŞI ET BONFİLELİK ET SEÇİM EDİLİR
2 ORTA BOY SOĞAN
2 ORTA BOY DOMATES
3 ORTA BOY PATLICAN
2-3SİVRİBİBER
5-6 DİŞ SARIMSAK
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI VEYA MARGARİN 40 GR.
1 SU BARDAĞI AKIŞKAN YAĞ
TUZ
KARABİBER
Patlıcanları alacalı atayıp kuşbaşı kocamanlığında doğrayarak tuzlu suda 1/2 saat bekletelim. Tencereye tereyağını alıp eritelim. Etleri ilave ederek suyunu vazgeçip sürükleyene dek kavuralım. Küp doğranmış soğanları ve sarımsak dişlerini ilave ederek pembeleşene dek kavurmaya devam edelim. Tuzu ve etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak suyu ilave ederek, ağır ateşte etler yumuşayana dek pişirelim. Bu arada patlıcanları yıkayıp kurulayarak dargın akışkan yağda hafifçe kızartalım. Delikli kepçe ile alıp etlerin üzerine yayalım. Doğranmış sivribiberleri, rendelenmiş domatesleri, tuzu ve karabiberi ilave ederek ağır ateşte ve karıştırmadan 20-25 dk. daha pişirelim. Tencereyi ateşten alıp ılıtalım, ters çevirip etler üstte kalacak biçimde yemeği servis tabağına çıkarıp servis yapalım.