MERCİMEK ÇORBASI Adana

MERCİMEK ÇORBASI Adana


MALZEMESİ:
1 su kadehi kırmızı mercimek,
1’er adet orta boy patates ve soğan,
2 adet havuç,
1 çorba kaşığı un,
2,5 lt. et suyu,
1,5 kaşık yağ,
tuz,
pulbiber,
kimyon.

Patates, soğan ve havucu arınıp, kare biçiminde doğrayın ve yarım kaşık yağda kavurun. Üzerine un ve tuz koyup pembeleştirin. 2,5 litre et suyu da ilave edip kaynatın. Daha sonra yıkanan mercimeği de ilave ederek pişirin. Mercimekler açılınca bir süzgeçten geçirin. Çorbanın üstüne kimyon ve pul biber serpin, Sonra kalan yağı kızdırıp üzerine dökün.


Kebapçı Usulü Mercimek Çorbası