Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 çay kadehi ince köftelik bulgur
1 çay kadehi mukaşer
Un
Tereyağı
Orta boy kuru soğan
Et suyu
Tuz
Sosu için:
Toz biber
Nane
Bir tencereye soğan ince ince doğranır üzerine tereyağı ilave edilir.
Soğan pembeleşinceye kadar tereyağında kavrulur.
Pembeleşip kavrulan soğanın üzerine un ilave edilir ve tekerrür kavrulur.
Un kavrularak pembeleşince üzerine toz biber, ince bulgur ve mukaşer ilave edilir. Soğan, un, bulgur ve mukaşerle beraber 2-3 dk kadar daha kavurulur.
Kavrulan malzemelerin üstüne kaynamış et suyu ve tuz ilave edilir.
5-6 dk kadar daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Sıcak olarak servis edilir.