https://www.kulturportali.gov.tr
½ su kadehi Mukaşer
1 kase erişte
1 çorba kaşığı nane
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 orta boy kuru soğan
2 servis kaşığı kavurma
1 çay kaşığı pulbiber
8 su kadehi su daha fazla gereksinim dinlenirse ilave edilebilir.
Tuz
İsteğe göre tereyağı da kullanılır
Soğanlar ufak ufak doğranır. Kavurma ile birlikte bir tencerede kavrulur. Domates ve biber salçası soğanlara ilave edilir. Kaynatılmış su ilave edilir. Mukaşerler iyice yıkanır süzgeçte beklemeye vazgeçilir. Hazırlanan Mukaşer kaynamakta olan tenceredeki suya ilave edilir. 10 dakika pişirilir. Erişte, Nane ve Pul biberi ilave edilir. Ağır ateşte 15 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınır ve tuzu ilave edilir. Şayet suyu eksildiyse göz kararı azıcık daha sıcak su ilave edilir. Çorba servise hazırdır.
Anekdot: Mukaşer siyah nohutun kabuklarının ceddilmişidir.