3 çorba kaşığı un
2 çay kadehi sıvıyağ
5-6 kadeh et suyu veya su
3 diş ezilmiş sarımsak
1 su kadehi yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
3 tatlı kaşığı kuru nane
1 tutam tuz
1,5 çay kadehi akışkan yağda unu kavurun. Fazla sarartmadan şöyle bir çevrilsin. Üzerine et suyunu ilave edin. Kalan yarım çay kadehi akışkan yağı, sarımsakları ve tuzunu ilave edin. Kesintisiz karıştırarak kaynamaya vazgeçin. Öteki tarafta yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak çorbanın ahlakını hazırlayın. Çorba kaynadıktan sonra evvel çorbadan ahlaka 5-6 kaşık ilave edip, karıştırın. Daha sonra ahlakı yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynamaya vazgeçin. Naneyi ilave edip karıştırın ve ateşten indirin.