250 gr tavuk kuşbaşı
1 adet kabak
1 adet havuç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kadehi arpa şehriye
6 su kadehi su
Terbiye:
1 kase y0ğurt
3 çorba kaşığı un
Tavuk eti azıcık daha minik doğranır. Tereyağı tenereye konur, eriyince tavuk eti atılır ve bir kaç dakika kavrulur. Sonra tavla çeperi biçiminde doğranmış havuç ve bir kaç dakika sonra kabak ilave edilir. Yumuşamaya başlayınca sıcak su ve şehriye ilave edilir, tuz katılır. Bu arada yoğurt ve un iyice çırpılır. Kaynayan çorbadan bir kaç kaşık ilave edilir ve kaynayan çorbaya ilave edilir. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ateşten alınır.
Resim “bambucu” tarafına sevk edildi. 05.08.2019