500 gr bezelye
2 Adet arpacik soğan
Yarim adet kereviz
50 gr dilimlenmis pastirma
1.5 çorba kasigi tereyağı
1 Adet ufak göbek salata
1 Çay fincani krema
4 Su bardagi et suyu
3-4 Dal taze nane veya 1 çorba kasigi kuru nane
2 Dilim tost ekmegi
Kereviz, pastirma ve arpacik soğanlarini ufak küpler halinde dograyin.
Göbek salatayi yikayip, kocaman parçalar halinde kesin.
1 Çorba kasigi tereyağıni tavada eritip soğan, kereviz ve pastirmayi ilave edin.
Sik sik karistirarak kavurun.
Bezelye, göbek salata ve et suyunu ilave edip karistirin.
Kapagini kapatip 20-25 dakika kadar pisirin ve ilinmaya birakin.
Karisimi blendir ile ezip tekerrür atese alin.
Krema ve ince dogranmis nane yapraklarini ilave edip, 20 dakika daha pisirin.
Tost ekmeklerini ufak üçgenler halinde dograyin.
Kalan tereyağıni tavada eritip ekmekleri kizartin.
Çorbayi servis tabaklarina paylastirip kizarmis ekmek, nane yapraklari ve tane kirmizibiber ile süsleyerek sicak olarak servis yapin.