1 Su bardagi nohut
6-8 Su bardagi tavuk suyu
1 Kahve fincani pirinç
1 Adet orta boy soğan
1 Çay minik dogranmis tavuk eti
Yarim çay kasigi safran
4 Çorba kasigi siviyag
Tuz, karabiber
Ahlakı için :
1 Adet yumurta sarisi
Yarim limon suyu
Nohudu aksamdan tuzlu su ile haslayin.
Ertesi gün suyunu degistirip, nohutlar yumusayana dek yaklasik 1-1.5 saat kadar pisirin.
Suyunu süzüp bekletin.
Tavuk suyunu tencereye alip yikanmis pirinç, ortadan bölünmüs soğan, tavuk eti, yag, tuz, karabiber ve safrani ilave edin.
Tavuk etleri ve pirinç yumusayincaya kadar kisik ateste pisirin.
Nohutlari ilave edin.
Bu arada yumurta sarisi ve limon suyunu ayri bir kasede çirpin.
Hazirladiginiz ahlakı pismekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karistirarak ilave edin.
Çorbayi sicak olarak kaselere paylastirip dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
Gürcü Tatlısı