Kelle Paça Çorbası Kahramanmaraş

Nohutlu Semizotu Çorbası


Ulusal Eğitim Bakanlığı
Mesleksel Eğitim ve Öğretim Sisteminin Kuvvetlendirilmesi Projesi
Ankara 2006

1 kilogram pirpirim semizotu
½ çay kadehi nohut
½ çay kadehi fasulye
½ çay kadehi yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı kef
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağı

Akşamdan nohut, fasulye üzerini geçecek kadar suyla nemlendirilir.
Semizotu ayıklanıp yıkanarak 2 cm büyüklükte doğranır.
Bir tencerede küp biçiminde doğranmış soğan yağla kavrulur.
İçerisine kef, salça ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
Su ve mercimek ilavesiyle haşlanmaya vazgeçilir.
Mercimek haşlanınca ayrı ayrı haşlanmış olan nohut ve fasulye
ilave edilir.
Semizotu ilavesiyle pişmeye vazgeçilir.

Anekdot: İstenirse 2 yumurta kadar kıyma/kavurma soğanla beraber servis yapılır.