Oğmaç Çorbası (Burdur)

Oğmaç Çorbası (Burdur)


1 su kadehi un
2 yumurta
2-3 dal maydanoz
5 su kadehi su
2 çorba kaşığı margarin
1 su kadehi yoğurt
2 tatlı kaşığı tuz

1. Unu bir tepsiye eleyip ortasını havuz gibi açın. Yarım tatlı kaşığı tuz ve yumurtaları ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
2. Hamurdan avucunuza sığacak kadar parçalar koparın. İki avucunuzun arasında ovuşturup parçalanmasını sağlayın. Hamur bitinceye dek operasyonu sürdürün.
3. Su, margarin ve kalan tuzu bir tencerede kaynatın. Hamur parçacıklarını azar azar ilave edip karıştırarak pişirin. Maydanozu kıyıp çorbaya ilave edin ve 10 dakika daha pişirin.
4. Yoğurdu bir kasede çırpın. Çorbaya yavaş yavaş ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Bir yanıt yazın