Osmanlı Çorbası

Osmanlı Çorbası


100 gr kemiksiz dana eti
10 Adet mantar
2 Adet taze soğan
1 Adet domates veya 1 çorba kasigi salça
1 Su bardagi kiyilmis ispanak
1 Çorba kasigi un
1 Çorba kasigi tereyağı

Ufak ufak dogranmis etleri haslayin.
Daha sonra bir tavaya azıcık tereyağı alin ve etleri yagda azıcık çevirin.
Baska bir tencereye kalan tereyağıni koyun.
Içine dilimlenmis mantar ve kiyilmis ispanaklari atin.
Sebzeler suyunu salana dek sote edin.
Içine ilik suyla ezilmis salça veya rendelenmis domatesle unu dökün.
Azıcık sonra etleri ve et suyunu ilave edip, 25 dakika pisirin.
Üzerine yesil soğan dograyarak servis yapin.


Hanedan Çorbası