2 çorba kasigi sivi yag
2 adet dogranmis soğan
1 tatli kasigi kimyon
4 su bardagi tavuk suyu
2 adet orta boy patates soyulmus ve minik küçükdogranmis
1 su bardagi haslanmis ve püre halina getirilmis misir
2 su bardagi haslanmis misir
1/4 su bardagi ince kiyilmismaydanoz
1 su bardagi rendelenmis çedar peyniri
1/4 su bardagi krema tutkuya göre
Tuz, karabiber
Kalin tabanli bir tencerede yagi isitin. Sogani ilave edip harli atestte rengi degisene kadar yaklasik 5 dakika pisirin.
Dövülmüs sarımsak ve kimyonu ilave edip karistirarak 1 dakika pisirin. Tavuk suyunu ilave edip kaynatin. Patatesi ilave edip atesi
kisin. Kapagini kapatmadan 10 dakika pisirin.
Püre haline getirdiginiz misiri,haslanmis misir tanelerini ve maydanozu ilave edin. Kaynamaya birakin. Kaynadiktan sonra 10 dakika harli ateste pisirin.
Peyniri, tuz, karabiber ve kremayi ilave edin. Peynir eriyinceye kadar kisik ateste pisirmeye devam edin. Sicak sicak servis yapin.
Resim “Saadet” tarafına sevk edildi. 28.08.2014