Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 kadeh un
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1/4 yemek kaşığı domates salçası
1/4 yemek kaşığı biber salçası
1,5 lt su
Pul biber
Kuru nane
Tuz
Soğan ufak ufak doğranır.
Bir tencerede soğanlar, yağ ve salçaları konularak kavrulur.
Soğan kavrulunca üzerine su ve tuz ilave edilerek kaynamaya vazgeçilir.
Öbür taraftan derin bir tepsi içerisine un konur.
Un üzerine su serpiştirilerek el dayanağıyla ufak topaklar oluşturulur.
Bu ufak hamur topakları ayrı bir kaba alınır.
Aynı operasyon yinelenerek hamur topakları arttırılır.
Hamur topakları kaynamakta olan suyun içerisine atılarak pişirilir.
Pişerken üzerine nane ve pul biber ilave edilir.
Sıcak olarak servis yapılır.