4-6 karakter Lüzumlu malzeme:
1 adet kocaman kurusoğan
2 adet havuç,
1 adet pırasa
1 adet kırmızı dolma biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 su kadehi balık suyu
4 adet doğranmış domates
Yarım çay kaşığı safran
2 kahve kaşığı karmaşık baharat fesleğen, kekik, mercanköşk
2 çorba kaşığı acı biber sosu
2 su kadehi krema
Yarım kg’lık beyaz etli balık filetosu
Doğranmış maydanoz
Soğanı ince ince doğrayın. Havuç ve pırasaları 1 cm kalınlığında doğrayın. Kırmızı dolma biberin çekirdekli kısmını alıp ince şeritler halinde kesin.
Tam sebzeleri zeytinyağında bir kaç dakika kavurun. Balık suyu, ufak doğranmış domates, safran ve baharat karışımını ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar takribî 30 dakika pişirin.
2 su kadehi kremaya 2 çorba kaşığı acı biber sosunu ilave edip iyice karıştırın. Pişmekte olan sebzelere ilave edin.
Balık filetoyu ufak parçalara ayırdıktan sonra çorbaya ilave edin ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Son olarak kıyılmış maydanozu da ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın.