Sakala Çarpan Çorbası Afyonkarahisar

Sakala Çarpan Çorbası Afyonkarahisar


Afyon Şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1/2 su kadehi yeşil mercimek
6 su kadehi su tavuk suyu veya et suyu seçim edilir
2 adet ufak kuru soğan
4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
3 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 su kadehi tel şehriye
1 yemek kaşığı kuru nane

Mercimek yıkanır ve bir su kadehi su ile akşamdan nemlendirilir, kalan su ilave edilip 25-30 dakika pişirilir. Soğan atanır, yıkanır ve ince ince doğranıp yağla beraber kısık ateşte ara gizeme karıştırılarak kavrulur, un katılarak bir iki kez çevrilir ve mercimeğe ilave edilir. Tuz ilave edilir. Kaynayınca şehriye ilave edilir. 15-20 dakika daha pişirilir, iki yemek kaşığı yağ eritilir, nane de ilave edilip karıştırıldıktan sonra, çorbanın üzerini dolaştırılır.


Sakalaçarpan Çorbası



Resim “ağabey” tarafına sevk edildi. 06.11.2016