1 kilogram biftek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
3 baş kuru soğan
1 su kadehi kaynamış su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağını yayvan bir tencereye koyun. tencereyi ocağa alıp biftekleri tek gizeme halinde tencerenin dibine yerleştirin. bir maşayla çevirerek her iki tarafını kızartın. kızaran etleri tencerenin bir köşesine alıp öbür tarafta kalan etlerin de altını üstünü aynı biçimde kızartın.
bu arada 3 soğanı atayıp tam olarak etlere ilave edin. etler vazgeçtiği suyu çekinceye kadar ara gizeme çevirmek suretiyle pişirmeye devam edin.
etler suyunu sürükledikten sonra 3 su kadehi kaynamış suyu etlerin üzerine döküp yumuşayana kadar pişirin.
salçayı sıcak suyla ezip karabiberi ve tuzu ilave edin. etleri fırın kabına yerleştirin. üzerine salçalı karışımı dökün. üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200 C’lik fırında 15 dakika tutun. Servis yaparken pilav, patates püresi ve et beraber sunulabilir.
Edepli Biftek