SANTE ÇORBASI

SANTE ÇORBASI


POTAGE SANTE

4 adet orta boy patates 750 gr.
2 çorba kaşığı yağ
3 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı un
1 adet yeşil salata
1 tatlı kaşığı tuz
12 kadeh et suyu 2.5 litre
3 çorba kaşığı kırılmış tel şehriye iki dakika haşlanmış

Patatesleri ve soğanları arınıp dörde yarınız
Sonra enine ince dilimleyip patatesleri yıkayıp süzdürünüz
Tencereye yağı koyup kızdırın, soğan ve patatesi ilâve ederek beş dakika kavurup unu ilâve ediniz
Bir dakika karıştırıp et suyunu ve tuzunu İlâve ediniz
Ağır ateşte yarım saat pişirip bir püre makinasından suyu ile geçiriniz
Yeşil salatayı pak yıkayıp ince olarak kıyınız
Kaynar suda 1 dakika haşlayıp süzünüz
Tel şehriye ile beraber ilâve edip servis ediniz