Sebzeli Beşamel Soslu Güveç

Sebzeli Beşamel Soslu Güveç


500 gr kuzu kuşbaşı
2 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet kabak
1 büyük boy kuru soğan
1 adet havuç
1 çay kadehi kadar haşlanmış bezelye
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr. kaşar peyniri
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2.5 su kadehi soğuk süt
Tuz
Karabiber

Öncelikle etleri kendi suyunu salıp sürükleyene kadar pişiriyoruz. Zeytinyağı döküp küp küp doğradığımız soğanlarla soteliyoruz. Sebzeleri küp küp doğrayıp sırça fırın kabına alıyoruz.
4 yemek kaşığı zeytinyağı döküp karıştırıyoruz. 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Bu sırada beşamel sosu hazırlıyoruz.
Fırından hafif kızarmış çıkan sebzelere etleri ve bezelyeyi ilave edip üzerine beşamel sosu döküyoruz. En son rendelediğimiz kaşarları ilave edip erimelerini sağlıyoruz.