Baharatlı Et

Sebzeli Kuzu Kapama


1 kilo kuzu eti
2 adet patates
4 çorba kaşığı sadeyağ
1 çorba kaşığı un
4 adet yeşil salata
1 adet limon
2 demet taze soğan
1 adet yumurta
1 adet havuç
Yeteri kadar tuz ve dereotu.
1 adet kereviz

Kapama kol, döş, fileto tarafından kocamanca parçalar kestirilir. Bir kap içinde bir kaşık yağ, kesilmiş bir soğan etle birlikte azıcık, öldürüldükten sonra yeteri kadar su, arınılmış, kesilmiş havuç, kereviz konarak kaynatılır. Bir kere haşlanmış salata, soğan ve arınılmış patates yarı pişmiş ete ilâve edilip pişirilir. Ayrı kapta bir kaşık yağ, bir kaşık un kavrulur, içine kapamanın suyu konur, yumurta sarısı ve bir limon ilave edilir. Etin üzerine süzgüden geçirilir, üzerine kıyılmış dereotu konulur.