https://www.dogrusucarrefoursa.com
2 kilogram kuzu kafes
1 su kadehi sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 dal taze kekik
Pilavı için:
2 su kadehi arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
4 su kadehi sıcak su
Tuz
Sıvıyağ, tuz, karabiber ve taze kekik yapraklarını karıştırın. Kuzu kafesi, etler sosun içinde kalacak biçimde kaba yerleştirin ve eti en az 3 saat buzdolabında dinlendirin. Marine ettiğiniz eti, sosu ile beraber fırın kabına alın ve üzerini pişirme kağıdı ile kapatın. Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Ara ara kağıdı kaldırarak kaptaki sosu etlerin üzerine dolaştırın. Etler yumuşadığında pişirme kağıdını kaldırın ve etlerin kızarmasını sağlayın. Öbür yandan pilav tenceresinde tereyağını eritin ve arpa şehriyeyi kavurun. Rengi pembeleşmeye başladığında sıcak suyu ilave edin. Tuzunu da ilave ettikten sonra suyunu sürükleyene kadar pişirin. Geniş bir servis tabağına evvel pilavı, üzerine taç biçimini verdiğinizi kuzu kafesi yerleştirin ve servis yapın.