Süzme Peynirli Köfteli Çorba

Sirkeli Sarımsaklı Çorba


1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı un
2 kocaman diş sarımsak
Karabiber
1 adet tavuk bulyon
Yeteri kadar su
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber
Kuru nane
Sirke

Tavuk bulyonu bir kadeh sıcak suda eritiyoruz. Tencereye yağı alıp eritiyoruz ve unu ilave edip kavuruyoruz. Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ilave edip karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra ezdiğimiz sarımsağı ilave ediyoruz. Üzerine, tava içinde kırmızı biberle erittiğimiz tereyağına ilave ediyoruz. Sos ve tutkuya göre sirke ilave ederek servis ediyoruz.