MALZEMELER
Pirinç 150 gr
Tuz
Kereviz 200 gr
Taze Soğan 100 gr
Kıyılmış sarımsak dişi 1
Tereyağı 30 gr
Kimyon 1 çorba kaşığı
Kurutulmuş oregano 1 çorba kaşığı
Yumuşak yeşil chili biber 2-3 adet
Rendelenmiş domates 300 gr
Tavuk veya et suyu 1,8 lt
Mısır unu 50 gr
Karabiber
Kişniş yaprakları
HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu suda pişirin. Kerevizi dilimleyin ve soğanları ulusa ulusa doğrayın; tereyağı içinde kıyılmış sarımsakla tatlandırın. Kimyon, oregano ve doğranmış chiliyi ilave edin ve birkaç dakika pişirin. Rendelenmiş domatesi ve et suyunu ilave ederek kaynatın. 10 dakika orta ısıda pişirin. Çorbayı azıcık koyulaştırmak için mısır unu ilave edin, tuz ve biber katın. Pirinci ilave edin ve kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
TEKLİF : Tavuk veya et suyunu sebze suyuyla ya da maya ekstresiyle değiştirirseniz çorba vejeteryanlara da sunulabilir.