Gaziantep Şehir Emniyet Müdürlüğü
250 gr. kırmızı mercimek
25 gr. un
50 gr. margarin
50 gr. ufak doğranmış
kızarmış ekmek
1 adet patates
1 adet soğan
1 adet limon
2 adet ilikli kemik
50 gr. tereyağı
5 kadeh su
Tuz
Kimyon
Kırmızıbiber
Yıkanan mercimek ile ilikli kemiğin içine atanmış patates ve soğan atılır, 5 kadeh su ilave edilip tuzu konur, kaynatılır ve suratına çıkan kefi alınır. Çorba kaynadığı yerde ara gizeme çırpılır. Karışım 45 dakika piştikten sonra tel süzgeçten geçirilir. Tencereye margarin yağı konur eritilir ve daha sonra eriyen yağın üzerine un ilave edip çırpılır, un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra bir kadeh su ve daha evvelden hazırlanan mercimek aktarılır, içine kızarmış ekmek ve kimyonu ilave edilir. Ayrı bir tavada yakılan tereyağın üzerine kırmızıbiber atılır ve bu yağ çorbanın üzerine dökülür. Çorba servise hazırdır. Ali DEVECİ – Hotel Tilmen
Süzme Mercimek Çorbası