125 g Pınar Süzme Peynir
250 g dana kıyma
150 g kuzu kıyma
1 ½ çay kadehi ince bulgur
4 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Sosu İçin:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş kıyılmış sarımsak
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Kıyma, bulgur, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıp yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayıp, üzerine un serpip harmanlayın. 2 lt kadar kaynayan suya köfteleri ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin. Pınar Süzme Peynir ’i bir kasede çatalla ezin. Çorbanın suyundan birkaç kaşık ilave edip ılıştırın. Peyniri çorbaya ilave edip bir taşım kaynatın. Sos için kıyılmış sarımsağı zeytinyağında hafifçe kavurun. Nane ve pul biberi ilave edip karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis edin.