Afyonkarahisar Şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü
100 Gr Et Suyu
750 Gr Su
200 Gr Yoğurt
50 Gr Un
1 Adet Yumurta Sarısı
150 Gr Tiftiklenmiş Dana Tandır Eti
1 Tatlı Kaşığı Tuz
30 Gr Tereyağı
Bir tencereye su ve et suyu konularak kaynamaya vazgeçilir.
Ayrı bir yerde yoğur, un ve yumurta sarısı karıştırılıp, içine akışkanlaşması için bir ölçü soğuk su ilave edilerek terbiye hazırlanır.
Et suyu kaynayınca tuz ilave edilir.
Hazırlanan terbiye yavaş yavaş ilave edilir.
Çorba kaynayana kadar karıştırılır.
İçine tereyağı ilave edilir.
Kaynakmata olan çorbanın içine etler ilave edilir.
5-6 dakika daha karıştırılarak pişirme harekâtı bitirilir servis edilir.