Tandır Ekmeğinde Mantar Soslu Biftek

Tandır Ekmeğinde Mantar Soslu Biftek


1 adet bayat tandır ekmeği
4 adet biftek
1 kase mantar
3 dal taze soğan
1 su kadehi domates suyu
1 adet kesme şeker
1 çorba kaşığı akışkan yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik, karabiber
Ziynet İçin:
2 çorba kaşığı mısır
1 adet sivribiber
Sos için:
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı süt

Tandır ekmeğini ortadan ikiye ayırın. Biftekleri akışkan yağda kekik ve karabiberle soteleyin. Mantarı ince ince dilimleyerek soğanı küp küp doğrayın. Biftekleri pişirdiğiniz tavada soteleyin. Domates suyunu, kremayı, sütü, şekeri ilave ederek 10 dakika pişirin. İçine tandır ekmeğini daldırıp çıkartın ve servis tabağına biçimli olarak yerleştirin. Sosun içine biftekleri ilave edip pişirin. Servis tabağındaki ekmeğin üzerine dökün. Sivri biberi jülyen keserek servis tabağına koyun. Mısırı biçimli olarak tabağa dökerek servis yapın.