https://www.selet.com.tr/
Malzemeler
600 g Selet dana eti
1/2 su kadehi mısır özü yağı
1 çay kaşığı kırmızı acı toz biber
5 adet lavaş ekmeği
3 su kadehi su
Tuz
Süslemek için:
1 adet domates
1 adet büyük boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Sumak
Tuz
Hazırlanışı
Selet dana eti kuşbaşı biçiminde doğranır. Doğranan et satır dayanağı ile tahta üzerinde kıyılır. Derince bir tencereye 3 su kadehi su konur ve kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine kıyılan etler atılır. Kaynayan etlerin kaynadıkça köpüğü alınır ve 10 dakika suda haşlanır. Etler süzgeç dayanağı ile süzülerek bir tabağa alınır. Teşon tava az ölçü yağlanır ve etler azar azar atılarak teşon tavada kavrulur. Üzerine azar azar yağ ilave edilerek kısık ateşte etlerin kavrulması sağlanır. Etler kavrulurken içerisine Çınar kırmızı toz biber ve tuz serpilir, bir zaman daha kavrulur. Bu arada garnitür hazırlanır. Kuru soğan yarım ay biçiminde ince ince doğranır. Tuz, sumak ve ince doğranmış maydanoz ile ovulur. Domatesin kabuğu atanır, servis tabağının kenarına doğranır. Yanına lavaş ekmeği konur, üzerine de hazırlanan kavrulmuş et ve garnitür konularak sıcak olarak servis yapılır.