Ahlaklı İşkembe Çorbası
Kategori: Çorba Tarifleri
Türk Toplum Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı Un Su Tuz Kıyma Soğan Karabiber Kırmızı biber Un, su ve tuz tarıştırılarak hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur açılarak ufak kareler halinde kesilir. içine… [Okumaya devam et]
POTAGE MARIAGE 8 karakter MALZEME : 1/2 koyun boynu 10 su kadehi koyunun boynunun piştikten sonraki suyu 2 litre 2 kahve fincanı un 1/2 kadeh et suyu 1 tatlı kaşığı… [Okumaya devam et]
Bandırma Onyedi Eylül Universitesi Taze köpüklü süte azıcık un ilave ederek karıştırılır. Ufak ufak yumaklar haline getirilerek tekerrür sütle pişirilir. Kaynama noktasında ateşten alınır. Anekdot: Bandırma yöresinde özellikle düğünlerde yapılan… [Okumaya devam et]
250 gr. pırasa 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yağ 1 adet yumurtanın sarısı 1 adet soğan Yarım limon 3 su kadehi etsuyu Tuz Yapılışı: Bir tencere içinde soğan,… [Okumaya devam et]
1 adet minik kokulu kavun 2 top vanilyalı dondurma Evvel kavun üzerinden kapak çıkarır gibi kesilir. İçi kaşıkla boşaltılır, çekirdekleri ayıklanır, blendere konur. Üzerine dondurma ilave edilir. Püre olana dek… [Okumaya devam et]
1 beze çorbalık hamur un ,su, tuz, 1 yumurta ile yoğrulmuş 6 kadeh et suyu 1 kadeh haşlanmış nohut 1 kadeh haşlanmış yeşil mercimek 1 kadeh sarımsaklı yoğurt 1 kase… [Okumaya devam et]
4 karakter Yarım salatalık 500 gr az yağlı yoğurt, 250 gr ekşi krema, 200 ml süt, 1 yemek kaşağı fındık yağı, 1 yemek kaşığı sirke, yarım tatlı kaşığı bal, tuz,… [Okumaya devam et]
5 şahsiyet Malzemeler 350 gr. kuzu yada koyun ciğeri 1,5 lt et suyu Tuz 2 adet yumurta sarısı 1/2 adet limon suyu ya da 50 ml sirke 100 gr. margarin… [Okumaya devam et]
4 adet patlıcan 2 çorba kaşığı un 1 su kadehi süt 1 su kadehi et suyu 1,5 çorba kaşığı margarin Yeterince tuz Yeterince su 1 adet muskat hindistancevizi rendesi İsteğe… [Okumaya devam et]