Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü 1 kilogram yoğurt veya ayran 1/2 kilogram köftelik ince bulgur 5 yemek kaşığı un 2 kadeh su 3 diş sarımsak Tuz Bulgur derin bir… [Okumaya devam et]
Kategori: Çorba Tarifleri
https://www.kulturportali.gov.tr 6 adet ayranlı tarhana 1 kase yoğurt 1 kaşık tereyağı 1 tatlı kaşığı nane Pul biber Tuz Su Tarhanalar akşamdan yumuşaması için bir kabın içinde suya koyulur. Yumuşayan tarhanalar… [Okumaya devam et]
Elazığ Kültür ve Dayanaklaşma Derneği 1 çay kadehi yeşil mercimek 100 g kavurma 250 g kurut 150 g tutmaç Tuz Nane Kırmızıbiber Kurut bir litre suda ezildikten sonra süzülür, bir… [Okumaya devam et]
Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kadehi kara mercimek 1 çay kadehi börülce 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı kuru reyhan 1 çay… [Okumaya devam et]
Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü 1 su kadehi nohut 1 su kadehi döğme 3 kaşık kavurma 1 adet kuru soğan 1 kase yoğurt 1 yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı… [Okumaya devam et]
Elazığ Kültür ve Dayanaklaşma Derneği Döğme Nohut Fasulye Yağ 1 orta boy soğan Tuz Soğaraç yapılıp yağ ve soğanın kavrulup salça ilâve edilmiş biçimi su ilâve edilir ve kaynatılır. Daha… [Okumaya devam et]
Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü 2 yemek kaşığı kakırdak 3-4 su kadehi su 1 baş kuru soğan 2-3 kaşık tereyağı Tuz Bir tencereye alınan suyun üzerine bulgur ilave edilir… [Okumaya devam et]
Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü 1 litre süt 1 su kadehi orta bulgur Tuz Süt bir tencereye alınır. Üzerine bulgur ilave edilerek pişene kadar kaynatılır. Pişince tuzu ilave edilir…. [Okumaya devam et]
Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü 1 çay kadehi ince köftelik bulgur 1 çay kadehi mukaşer Un Tereyağı Orta boy kuru soğan Et suyu Tuz Sosu için: Toz biber Nane… [Okumaya devam et]
60 gr tereyağı yarım kilo dilinmiş soğan 2 adet et suyu tableti defne yaprağı tuz karabiber 120 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1 ufak ekmek Tereyağını eritip soğanları bu yağda iyice… [Okumaya devam et]