1 Litre Su
1 Su Kadehi Yoğurt
1 Diş Taşköprü Sarımsağı
1 Çay Kadehi Erişte Makarna
1/2 Tavuk Göğüsü
1 Tutam Tuz Sarımsaklara
Süslemek için;
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Nane
Tarifimize 1 litre suyumuzu tencereye alarak başlıyoruz.
İçine 1/2 tavuk göğsü, 1 diş Taşköprü sarımsağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
Tavuklarımızı pişmeye vazgeçiyoruz.
Tavuklarımız takribî 20 dakika haşlandılar, tavuklarımızı elimizle ufalıyoruz.
1 çay kadehi eriştemizi tavuk suyumuzun içerisine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Tavuk suyumuzun içerisinden sarımsağımızı çıkartıyoruz. Bir kasenin içerisine 1 su kadehi yorduğumuzu, ayrıldığımız tavuk etlerini ekliyoruz ve hoşça karıştırıyoruz.
1 diş Taşköprü sarımsağımızı bir bıçak desteğiyle eziyoruz, kabuklarını ayıklıyoruz ve ince ince doğruyoruz. Sarımsaklarımızın üzerine bir tutam tuz ekliyoruz ve bir bıçak desteğiyle eziyoruz.
Sarımsaklarımızı kasemize ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Meyanemize 2 kepçe tavuk suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Bu operasyonu çorbanın kesilmemesi için yapıyoruz.
Meyanemizi tavuk suyumuza ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Oğmaç çorbamızı pişmeye vazgeçiyoruz.
Sos tavamızın altını yakıyoruz. 1 çorba kaşığı tereyağına tavamıza ilave ediyoruz. Tereyağımız eridi. 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı pul biber ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Sosumuzu oğmaç çorbamıza ekliyoruz ve hoşça karıştırıyoruz. Taşköprü sarımsaklı oğmaç çorbamız servis etmek için hazır.