Ümit Akılda
1/2 adet piliç göğsü
1 su kadehi arpa şehriye
3 adet domates
1 adet kuru soğan
1/4 kutu margarin
Tuz
Karabiber
Piliç etini, dörde dağıldığımız kuru soğan ve 2 litre kadar su ile haşlayalım.
Piliç haşlanınca, suyunu süzüp, ayıralım ve etlerini kemiksiz olarak, minik minik didikleyelim.
Margarin yağını tencereye koyup, şehriyeleri ilave edelim. Azıcıkçık kavurduktan sonra, kabuklarını ceddip minik minik kestiğimiz domatesleri de ilave edip, pişirelim.
Süzdüğümüz tavuk suyunu, tencereye ilave edip, hepsini birden kaynatalım. Şehriyeler pişince, yeterince tuzunu ve karabiberini atıp, didiklediğimiz tavukları da tencereye ilave ederek, bir taşım daha kaynatıp, servis yapalım.