Malzemeler:
Yarım adet tavuk göğüs eti
30 gr. margarin
2 çorba kaşığı un
1 adet limon
Yapılışı:
Tavuk göğsü yıkanır. 5 kadeh su ve tuz koyulan tencerede tavuk göğsü teni ile beraber haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür ve bir kenarda bekletilir. Haşlanmış tavuk eti küçük parçalara ayırılır. Ayrı bir tencerede un yağ ile beraber pembeleşene dek kavrulur. Bir kadeh ılık tavuk suyu iyice yedirilerek una ilave edilir.
Topak oluşmaması için çok yavaş dökülmeli ve iyice karıştırılmalıdır. Hazırlanan karışım kalan tavuk suyuna ilave edilir ve iyice karıştırılır. Etlerde içine atıldıktan sonra karıştırılarak 3-4 dk. kadar kaynatılır. Çorba arzu edilen kıvama geldiğinde içerisine limon suyuda ilave edilerek sıcak servis yapılır.