MALZEMELER
225 gr Tavuk Kıyma
1 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
2 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Maydanoz
1 Çay Kaşığı Şeker
2 Adet Yumurta Akı
4 Su Kadehi Tavuk Suyu
1 Adet Yufka
2 Çay Kaşığı Beyaz Pirinç Sirkesi
YAPILIŞ TARİFİ
Öncelikle dumplingi hazırlayın. Tek kat yufkayı 12 denk kareye ayrılın. Bir
kase içinde tavuğu, ince doğranmış sarımsak ve maydanozu, soya sosunu,
şekeri ve 1 yumurtanın akını karıştırın. Hazırladığınız yufka karelerinin
ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup köşelerini kalan yumurta akına
daldırarak bohça gibi yapıştırın.
Çorba için hazırladığınız 12 dumpling ’i kaynar suda 1 dakika
pişirip çıkarın. Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine
pirinç sirkesini ve dumpling ’leri ilave ettikten sonra servis yapın.