https://acunn.com
1 kilogram balkabağı
10 adet közlenmiş kestane
10 su kadehi su
1 adet ufak boy soğan
2 adet orta boy havuç
2 adet tavuk göğüs eti
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1/2 çay kadehi ayıklanmış kabak çekirdeği
6-8 adet közlenmiş kestane
Suyu tencereye alın. Kabukları arınılmış tam soğan, rastgele doğranmış balkabağı, kabukları arınılıp doğranmış kestane ve havucu tencereye ilave edin.
Tavuk etini tam olarak tencereye alın. Kalan malzemeyi de ilave edip 1 saat pişirin.
Müddetin sonunda eti tencereden alıp didikleyin ve kenara alın.
Tencerede kalan malzemeyi blenderden geçirin.Kabak çekirdeklerini yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Çorbanın üzerine didiklenmiş tavuk eti ve kabak çekirdeği serpiştirip servis yapın.