Tavuklu Pirinç Çorbası Lübnan

Tavuklu Pirinç Çorbası Lübnan


https://www.posta.com.tr

Yarım tavuk
4 sap kereviz
6 diş sarımsak
2 adet pırasa
1 adet kırmızıbiber
2 çay kadehi pirinç
2 adet havuç
Tane karabiber
Tuz
1 adet çubuk tarçın
2 adet limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kadehi kıyılmış dereotu

Tavuğu 7 su kadehi suda haşlayıp, et ve kemiklerini ayırın. Ayrı bir tencereye zeytinyağını koyup küp doğranmış sebzeleri, sarımsakla birlikte kavurun.
Üzerine tavuk suyunu ilave edip bir taşım kaynatın. Pirinçleri ve tarçını ilave edin. Pirinçler yumuşayınca, tavuk etleri, limon suyu ve baharatları ilave edin. Dereotu serperek servis yapın.