TERBİYELİ CİĞER ÇORBASI

TERBİYELİ CİĞER ÇORBASI


5 şahsiyet Malzemeler
350 gr. kuzu yada koyun ciğeri
1,5 lt et suyu
Tuz
2 adet yumurta sarısı
1/2 adet limon suyu ya da 50 ml sirke
100 gr. margarin
1/2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1/2 bağ taze nane yada maydanoz

Yapılışı
Ciğerleri, kanı iyice gitmesi için azıcık suda vazgeçin. Sonra yıkayıp süzdürerek bir tencereye yerleştirin. Üzerine et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın ve ateşi kısarak 10 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın.
Bir kapta yumurta sarılarını limon suyu ile çırparak edebi hazırlayın. Çorbanın suyundan katarak ılındırın. Çorbayı devamlı karıştırarak edebi çorbaya yedirin. Koyulaşıp, yumurta kokusu gidinceye kadar çorbayı pişirip ateşten alın.
Tavada margarini kırmızıbiberle beraber kızdırıp, çorbanın üzerine biberli yağı dolaştırın. İnce kıyılmış nane yada maydanoz serperek servis yapın.


Ciğer Çorbası


Bir yanıt yazın